Επιλογή Σελίδας

Η Μουσική Θεραπεύει

Βαθμολογήθηκε με 5.00 από 5 με βάση 1 βαθμολογία πελάτη
(1 αξιολόγηση αναγνώστη)

15.00 

Ένα γνωμικό του Berthold Auerbach «Η μουσική ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας» αποδεικνύει τον σκοπό αυτού του βιβλίου. Από τα αρχαία χρόνια ήταν γνωστή η επίδραση της μουσικής στην ψυχή του ανθρώπου. Μεταγενέστερα διάφοροι τομείς, όπως η νευροεπιστήμη, η φιλοσοφία, η ειδική αγωγή και η μουσικοθεραπεία, άρχισαν να μελετούν την επίδραση της μουσικής πάνω στο έλλογο όν, τον άνθρωπο.

Η δύναμη της μουσικής είναι μεγάλη και αυτό αποδείχθηκε σε πολλά επιστημονικά ευρήματα των παραπάνω κλάδων.

Στο παρόν βιβλίο αναλύονται πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για την θεραπευτική δράση της μουσικής στις αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και σε άλλες παθήσεις του σώματος και της ψυχής. Το ταξίδι για τον θεραπευτικό κόσμο της μουσικής είναι τόσο συναρπαστικό, που στο τέλος αντιλαμβάνεται κανείς, ότι η ζωή χωρίς μουσική θα ήταν χωρίς νόημα, συναίσθημα και σκοπό.

Μέσα από αυτό το βιβλίο, θα ανακαλύψεις πως η μουσική είναι θείο δώρο, που προάγει την υγεία στο ανθρώπινο πλάσμα.

Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Ν. Μαντζίκος Γεννήθηκε στη Λάρισα όπου και μένει από τα παιδικά του χρόνια. Είναι πτυχίουχος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής. Τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύει ως Αναπληρωτής Νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής και εκπαιδεύει αυτιστικά παιδιά.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα επιστημονικά σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με τον αυτισμό, την γενική και ειδική αγωγή, σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια του κλάδου του ως εισηγητής και έχει γράψει αρκετά επιστημονικά άρθρα σε αξιόλογα επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Συνεργάζεται με αξιόλογους επιστήμονες από τον χώρο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, οι οποίοι κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, έχει συνομιλήσει με πολλούς γονείς που έχουν αυτιστικά παιδιά, καθώς και με αυτιστικούς ενήλικες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην εκπαίδευση των παιδιών με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπέρ-κινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), και Νοητική Αναπηρία, στην εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη των παιδιών με ΔΑΦ, ΔΕΠ-Υ, και Νοητική Αναπηρία, στην Διαφοροποιημένη Διδασκαλία, στις εκπαιδευτικές πολιτικές διαφόρων Ευρωπαϊκών και μη- Ευρωπαϊκών κρατών για την ένταξη των παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή/και Αναπηρία, στην επικοινωνία και συνεργασία σχολείου-οικογένειας, την επιρροή της διάγνωσης του αυτισμού στην οικογένεια, στις στάσεις των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την εκπαιδευτική ένταξη των παιδιών με ΔΑΦ, ΔΕΠ-Υ, και Νοητική Αναπηρία, στις γνώσεις των γονέων και εκπαιδευτικών για τις ΔΑΦ, ΔΕΠ-Υ, και Νοητική Αναπηρία, στην διοίκηση σχολικών μονάδων, στο σχολικό κλίμα και στη σχολική κουλτούρα.

Στοιχεία έκδοσης

Συγγραφέας

Κώστας Μαντζίκος

Σελίδες

278

Διαστάσεις

14×21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

1 κριτική για Η Μουσική Θεραπεύει

  1. Βαθμολογήθηκε με 5 από 5

    Μαρία Παπαχρήστου

    Μέχρι πρότινος γνώριζα ελάχιστα όσον αφορά το ρόλο της μουσικής στη ζωή μας. Άκουγα μόνο τα τραγούδια που με ευχαριστούσαν, όπως άλλωστε η πλειονότητα των ανθρώπων, χωρίς ωστόσο να αναρωτηθώ ποτέ για το τι μπορεί να κάνει η μουσική στη ζωή του κόσμου, ειδικά όταν εκείνος την έχει πραγματικά ανάγκη. Μόλις όμως ξεκίνησα να μελετώ το εν λόγω βιβλίο εξεπλάγην ευχάριστα διότι εντόπισα νέες πτυχές του ρόλου της μουσικής επί των ανθρώπων. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη θα σας παραθέσω τα συμπεράσματα που προέκυψαν από μέρους μου έπειτα από την ανάγνωσή του. Στο βιβλίο, λοιπόν, η «Η Μουσική θεραπεύει: η θεραπευτική δράση της μουσικής στις αναπτυξιακές διαταραχές», υπάρχει μια σταδιακή παροχή γνώσεων του αναγνώστη καθ’ όλο το έργο όσον αφορά το ρόλο της μουσικής αρχικά αλλά και της Μουσικοθεραπείας εν συνεχεία. Ο πολύ καλά, τώρα, δομημένος και με μεγάλη ακρίβεια λόγος είναι εκείνος που ελκύει τον αναγνώστη να ξεκινήσει την ανάγνωση, με το πιο σημαντικό όμως να είναι πως στη συνέχεια τον «κρατά αιχμάλωτο» με τον τρόπο που παρέχει τις πληροφορίες για τη θέση της Μουσικοθεραπείας στον κόσμο αλλά και ταυτοχρόνως κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει πόσο λίγα γνωρίζει επί του θέματος. Επίσης, προσδιορίζεται επακριβώς ο ρόλος της Μουσικοθεραπείας και του Μουσικοθεραπευτή στη ζωή μας, αλλά και πού η πρώτη κρίνεται αναγκαίο να εφαρμοστεί. Στο σημείο όμως αυτό, καλόν είναι να αναφέρουμε, πως ο συγγραφέας μας διασαφηνίζει στο ακέραιο ότι η Μουσικοθεραπεία βοηθά στη βελτίωση, στην εξομάλυνση αλλά όχι στην κατάργηση ως δια μαγείας των διαφόρων ψυχικών διαταραχών που διακατέχουν τους ανθρώπους, όπως ίσως λανθασμένα κάποιοι να υπέθεσαν. Η εν λόγω, λοιπόν, παρατήρηση γίνεται πραγματικότητα στο κεφάλαιο εκείνο του βιβλίου όπου μας παρατίθεται η σημασία και η συμβολή της Μουσικοθεραπείας στις παρατιθέμενες ψυχικές νόσους που υπάρχουν στον κόσμο. Έτσι μέσω όλων των παραπάνω θέλω να τονίσω πως η φράση « Η Μουσική είναι θείο δώρο, που προάγει την υγεία στο ανθρώπινο πλάσμα» που υπάρχει στο οπισθόφυλλο του συγκεκριμένου βιβλίου είναι αλήθεια πέραν πάσης αμφιβολίας. Συστήνω, λοιπόν, ανεπιφύλακτα το βιβλίο « Η Μουσική Θεραπεύει» σε όλους. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό!!!

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 − 1 =

Pin It on Pinterest

Share This