“Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσεις είναι αυτό που αξίζει να αγοράσεις...”
John Ruskin


Το Έπος της Παγγαίας (μυθιστόρημα)

Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα “Το Έπος της Παγγαίας, Βιβλίο 1ο: Επισκέπτης από Μακριά”, από τον Έλληνα συγγραφέα Chris Kypas, κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Κύπρο χάρη σε μία άκρως δημιουργική συνεργασία μεταξύ του δημιουργού και όλου του καλλιτεχνικού team των εκδόσεων iWrite.gr!

Το εκδοτικό ατελιέ του iWrite ανέλαβε τον πλήρη συντονισμό της έκδοσης, τον σχεδιασμό της μακέτας εξωφύλλου και οπισθοφύλλου, την καλλιτεχνική σελιδοποίηση και την τυπογραφική παραγωγή του απολαυστικού αυτού μυθιστορήματος, το οποίο ξεχωρίζει (όπως και τα υπόλοιπα βιβλία που έχουν σχεδιαστεί από τη δημιουργική μας ομάδα) για την ποιότητα του χαρτιού που χρησιμοποιήθηκε και τη γενικότερη αίσθηση “πολυτελείας” που αποπνέει το εξώφυλλο και οι 342 σελίδες του (διαστάσεων 14 x 21 εκατοστών).
Επιπλέον, η εκδοτική μας ομάδα έχει αναλάβει την ανάπτυξη ενός πλήρως λειτουργικού book promo site, όπως και ενός book preview (online τρισδιάστατο ξεφύλλισμα του βιβλίου), καθώς και την καλλιτεχνική σχεδίαση promo υλικού για τα book events του βιβλίου.

Για το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρθηκαν στο παρόν project χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά open source προγράμματα, ενώ η ανάπτυξη έγινε σε περιβάλλον Mac OS X.

Τα software packages που χρησιμοποιήθηκαν είναι:
GIMP | Scribus | OpenOffice | WordPress

κείμενο οπισθοφύλλου
…Σωτήριον έτος Ουράνιας 3548 –σύμφωνα με σωζόμενο βιβλίο της φυλής των μάγων Σινάν. Το βιβλίο βρέθηκε σε πολύ κακή κατάσταση μετά το κάψιμο της κεντρικής βιβλιοθήκης τους. Από τις λίγες σελίδες που σώθηκαν θα προσπαθήσω να σας διηγηθώ την ιστορία έτσι όπως αυτή κατεγράφη: Το έπος της Παγγαίας.

Και θα ‘ρθει πόλεμος βαρύς.
Πόλεμος δεύτερος.
Μεγάλος σαν τον πρώτο μα πιότερο βλαβερός.
Και θα γυρίσουν όλοι.
Και θα πάρουν όλοι μέρος.
Αυτοί από απάνω
Που χρόνια η φύση φυλάκισε με σιδεριές δικιές της.
Του πάγου της φωτιάς της γης και του αέρα.
Και αυτοί από τα κάτω οι καταραμένοι οι ανίκητοι οι απέθαντοι.
Κι αυτοί θα βγούνε όξου.
Μανιασμένοι διψασμένοι για αίμα.
Και θα ‘χει αίμα τόσο που το άλογο δεν θα πατά για να περάσει
Μονάχα κολυμπώντας

Ουέ Θεοί! Τι θα γενεί!
Κι αλίμονο στους ζώντες
της εποχής εκείνης.

γνωρίστε τoν συγγραφέα…
Ο Chris Kypas, γεννημένος το 1982, είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη συνέχεια σπούδασε σκηνοθεσία τηλεόρασης και κινηματογράφου στην Αθήνα. Σκηνοθετικές δουλειές του έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, ενώ έχει γράψει πλήθος σεναρίων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους. Σήμερα ζει μόνιμα και εργάζεται στο Μόναχο της Γερμανίας.
To Έπος της Παγγαίας | Επισκέπτης από Μακριά είναι το πρώτο του μυθιστορηματικό εγχείρημα. Η συλλογή πληροφοριών, η έρευνα, καθώς και η προετοιμασία ολόκληρης της σειράς των εφτά βιβλίων (που θα ακολουθήσει) αποτέλεσε για τον ίδιο τον συγγραφέα ένα ταξίδι διάρκειας άνω των δέκα ετών.
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, «Επισκέπτης από μακριά», είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς…
Καλό σας ταξίδι στον κόσμο της «Παγγαίας».