Ευλαμπία Τσιρέλη
Χρόνειρα – συλλογή διηγημάτων

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite και των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή!

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Όποτε μου κάνουν αυτή την ερώτηση, στ’ αφτιά μου ηχεί ως «πόσο σημαντική είναι η αναπνοή για σένα». Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη συγγραφή, πολύ απλά. Είναι μια ζωτική μου ανάγκη ή, αν θέλετε, αυτό που με ορίζει ως άνθρωπο. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σκέφτομαι, διαβάζω και γράφω.

“Πρόκειται για έναν εκδοτικό που διευθύνεται από νέους, τίμιους ανθρώπους, με πραγματική αγάπη για αυτό που κάνουν, με όραμα και, το πιο σημαντικό, με συγγραφική εμπειρία. Όταν συγγραφείς αποφασίζουν να στήσουν έναν εκδοτικό οίκο για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, ε αυτό κάτι σημαίνει, και, αν μη τι άλλο, εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια.”

Πώς αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Για άλλη μια φορά, παράξενα. Ένιωσα άδεια, όπως αισθάνεται μια μάνα που μόλις έβγαλε από μέσα της το παιδάκι της, αλλά και τόσο χαρούμενη γι’ αυτό που ολοκληρώθηκε, γι’ αυτό που πήρε μορφή βιβλίου. Συγχρόνως, ένιωσα όμως και μεγάλη λύπη, γιατί το πνευματικό μου παιδί έφυγε από την «αγκαλιά» μου, εν προκειμένω από μέσα μου, από το μυαλό μου, και πλέον θα ταξιδέψει μόνο του σε άλλες αγκαλιές, σε βιβλιοθήκες. Του ευχήθηκα καλό ταξίδι και καλή τύχη.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr και τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή;

Πρόκειται για έναν εκδοτικό που διευθύνεται από νέους, τίμιους ανθρώπους, με πραγματική αγάπη για αυτό που κάνουν, με όραμα και, το πιο σημαντικό, με συγγραφική εμπειρία. Όταν συγγραφείς αποφασίζουν να στήσουν έναν εκδοτικό οίκο για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, ε αυτό κάτι σημαίνει, και, αν μη τι άλλο, εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το “ταξίδι” του βιβλίου σου, που μόλις άρχισε;

Οι καλύτερες. Πολλή χαρά, όνειρα, μια (μέχρι τώρα) υπέροχη παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, τοποθέτηση στα ράφια μεγάλων βιβλιοπωλείων, συνεντεύξεις και πολύ καλό feedback. Τι άλλο να ζητήσει μία συγγραφέας;